Upravit stránku
Všichni masožrouti pozor! Máme pro vás opravdovou lahůdku, která potěší vaše mlsné jazýčky. Připravte si podle našeho receptu krkovičku na houbách. Budete na ni ještě dlouho vzpomínat.

Co potřebujete pro 4 osoby?

  • 4 plátky vepřové krkovičky
  • sůl, pepř, sušený česnek
  • slunečnicový olej
  • cca 200 g čerstvých nebo mražených hub (velmi zajímavá varianta je z čerstvých smržů)
  • 4 lžíce másla
  • drcený kmín
  • 1 smetana ke šlehání

Plátky krkovičky naklepejte, osolte, opepřete posypejte sušeným česnekem (při použití čerstvého prolisovaného česneku hrozí, že se bude připalovat a  zhořkne). Ideální je, když si maso připravíte dopředu a necháte krkovičku přes noc odležet v oleji.

Na rozpáleném másle po obou stranách opečte maso, aby se zatáhlo. Postačí minutka z každé strany. Poté podlijte trochou horké vody a duste pod pokličkou alespoň 1 hodinu.

Maso zhruba každých 15 minut obraťte a podle potřeby podlévejte.

Tip redakce: Pro opravdový požitek z vaření doporučujeme pánve FISSLER

Asi po 20 minutách dušení masa k němu přidejte nakrájené houby. Ty předtím osolte, opepřete a přidejte i trochu kmínu. Houby a maso nechte společně dusit, dokud nebude maso měkké. 

Měkké maso vyjměte z hrnce (pánve, kastrólu) a houby s výpekem zalijte smetanou. Vše nechte dobře provařit. Poté můžete maso vrátit zpět. 

Krkovička na houbách vám bude určitě chutnat. Podávat ji můžete s libovolnou přílohou. Nám nejvíce chutnala s rýží.

Za recept děkujeme čtenářce z Pardubic. Pokud máte i vy recept na nějakou laskominu, pochlubte se s ním. Pošlete nám jej na clanky@ebrana.cz společně s fotografií jídla a těšte se na zveřejnění.

Nahoru

Tento web využívá cookies

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zobrazit podrobnosti