
- Hledaný výraz musí mít více jak 2 znaky.
Všechny moderní příručky i kuchyňská studia užívají pojmu pracovní trojúhelník, který se dělí na tři zóny, které jsou pojmenovány podle toho, co se v nich bude nacházet. Právě tento trojúhelník byste při tvorbě vlastní kuchyně měli brát v potaz.
Sporák je vhodné umístit na okraj pracovního prostoru kuchyně. Díky tomu budete mít dostatek prostoru na přípravu různých pokrmů. Důležité jsou i strany, pokud jste pravák, umístěte sporák na pravou stranu, leváci zase na levou. Budete se v kuchyni lépe koordinovat.
Výšku varné desky určuje výška hlavního kuchaře domácnosti, protože ten bude u ní trávit nejvíce času. Pokud jsou ve vaší domácnosti i děti, umístěte varnou desku raději dále od místa, kde by na ni mohly snadno dosáhnout a způsobit si tak nějaké popáleniny.
Velikým trendem posledních let se také stala oddělená trouba od varné desky. Ta se teď umisťuje přímo do kuchyňské linky, ve výšce pro pohodlné otvírání. Tím odpadá různé sklánění a dřepění při kontrole pokrmů v troubě.