- Hledaný výraz musí mít více jak 2 znaky.
Domácí pekárna je v poslední době často propagovaný pomocník do kuchyně. Nemusíte v ní však péct pouze chleba. Jak nás přesvědčila čtenářka Monika, dá se v ní péct mnohem více. Pokud vlastníte domácí pekárnu, nenechte si ujít recept na perfektní jablečnou buchtu.
Co budete potřebovat?
- 3 vejce
- 1 jogurt (dávám 1 bílou activii, cca 125 g, občas dám i dvě, pokud jsou jablka méně šťavnatá)
- polovina hrnku oleje
- 1 hrnek krystalového cukru (cukru může být i méně)
- 1,5 hrnku polohrubé mouky
- 1 kypřicí prášek do pečiva
- cca 4 střední jablka nakrájená na kostičky
"Osobně jablka neloupu, jen vykrojím jadřince a nakrájím na kostky. Ale je to samozřejmě jen na vás. Pro obměnu občas přidám skořici a rozinky."
Všechny suroviny - kromě jablek - vložte do pekárny v napsaném pořadí. Zapněte na pekárně program "RYCHLÝ" (cca 2 hodiny). Když se suroviny do sebe zamíchají, přidejte jablka (cca za 5 minut).
Pokud by po dopečení nebyla buchta na vršku propečená, přidejte ještě program "PEČENÍ" na 10-15 minut, podle potřeby. Většinou ale program "Rychlý" stačí. Buchta je díky jablkům a jogurtu krásně vláčná a vydrží i delší dobu (pokud se nesní).
"Já ji peču vždy na noc … před spaním nasypu věci do pekárny, zapnu program a do rána je buchta hotová a nádherně vláčná. Ráno pak jablečnou buchtu vyklepnu z nádoby a báječná snídaně je na světě."
Za recept děkujeme čtenářce Monice. Pokud máte i vy recepty pro domácí pekárny, pochlubte se s nimi. Pošlete nám je společně s fotografií pokrmu na clanky@ebrana.cz.